Webshop te koop – Omzet: € 85.000 – winst: € 8.500

Categorie: bouwmaterialen

Omzetindicatie: €50.000 tot € 100.000

Webwinkel omschrijving: Webshop te koop aangeboden in bouwmaterialen. Van de producten hoeft u inhoudelijk geen verstand te hebben. De meeste vragen gaan over de voorraad en levertijd. 98% van de producten zijn kleine en niet zware producten. Grotere producten worden rechtstreeks door de leverancier bezorgd. Als de klant een specifieke vraag heeft over een product, dan laat ik deze klant een e-mail sturen. Deze e-mail stuur ik vervolgens door naar de leverancier die de vraag snel beantwoord. Vervolgens kopieer ik dit antwoord en stuur dit op naar de klant.

De website scoort goed in de zoekmachines en de afhandeling van de orders gaat grotendeels geautomatiseerd. Ik ben er ongeveer 2 a 3 uur per week mee bezig. Wel ben ik 40 uur per week bereikbaar per telefoon. Voor mij is dat geen probleem. U kunt ervoor kiezen om geen telefoonnummer te gebruiken of te kiezen voor een bel mij terug formulier (dit overweeg ik nog steeds om efficiënter te werken). Laten we vooropstellen dat ik niet van de webshop af hoef. De reden dat ik hem toch te koop zet komt doordat ik deze webshop naast mijn andere bedrijfsactiviteiten doe.

Verwachte cijfers 2015:

Omzet: € 85.000 excl. BTW.
Verwacht resultaat: € 8.500,-

Toelichting: Ik verwacht dat 2016 nog beter wordt (schat 10k winst in) omdat ik steeds aantrekkelijker bij de leverancier kan inkopen en kan besparen op onnodige kosten. Ook komen er steeds meer wederkerende klanten. Uiteraard blijft het een schatting. Het kan ook meer of minder zijn.

Cijfers 2014:

Omzet: € 60.803 excl. BTW
Resultaat: € 4.910 excl. BTW

Cijfers 2013 (begonnen in Maart 2013):

Omzet: € 18.270 excl. BTW
Resultaat: € -352

Toelichting 2013: Het “verlies” heeft te maken met de opstartkosten. Deze heb ik uiteraard meegenomen in de boekhouding. Anders was er wel winst geweest.

De vraagprijs is minimaal € 17.500. Voor minder gaat hij zeker niet weg. Als u interesse heeft, dan kunt u een e-mail sturen naar webshopinteresse@outlook.com (Er is gekozen voor zo’n e-mailadres omdat ik wil voorkomen dat klanten die naar het bedrijf zoeken dit soort berichten tegenkomen).

Ik stuur u dan een NDA toe. Nadat deze getekend is kan ik al uw vragen beantwoorden. Indien gewenst/nodig kan ik snel handelen. Binnen een week kan hij van u zijn.
Vraagprijs: € 17.500
Contactgegevens voor advertentie: Webshop Interesse