Stappenplan webshop starten

1. Inschrijven KvK en Belastingdienst.

Tegenwoordig wordt u bij het inschrijven in het handelsregister van de KvK ook direct ingeschreven bij de belastingdienst.

2. Registreren van domeinnaam

Het tijdig registreren van de domeinnaam is belangrijk. Tip is om deze te registreren bij de partij waar u de webshop ook wilt hosten. Goede webshop hosting is belangrijk. Betrouwbaarheid, snelheid en kosten spelen hierbij de belangrijkste rol.

3. Algemene voorwaarden

U bent verplicht om de algemene voorwaarden op uw webshop te plaatsen. Deze worden gebruikt bij eventuele geschillen met uw klant. Een goed voorbeeld vindt u achter deze link.

4. Wees duidelijk voor uw klant

Uw website moet volledige duidelijkheid geven over de identiteit van uw bedrijf. Naast uw adresgegevens, KvK en btw-nummer,  moet u ook uw klanten informeren over de prijs, kenmerken van het product, betalingswijze, levering en het gebruik van eventuele cookies.

5. Gegevens van uw klant

U bent verplicht zorgvuldig om te gaan met uw klantgegevens. Beveilig ze tegen diefstal. Een beetje hosting partij heeft hier goede betaalbare oplossingen voor.

6. Veilig betalen

Zorg dat de klanten van uw webshop via een veilige internetverbinding kunnen betalen.

7. Bestelling schriftelijk bevestigen

Veel online ondernemers weten dit niet, maar u bent verplicht om de bestelling schriftelijk te bevestigen naar uw klant. Dit moet uiterlijk bij levering gebeuren.

8. Nieuwsbrief / Mailing versturen

Ongevraagd een mailing of reclame via email toesturen mag niet meer. Zorg dat u toestemming heeft van de ontvanger.