Veel mensen onderschatten het werk en de focus en energie die je moet steken in het succesvol maken van een webshop. Voor u de eerste paar honderd euro winst in de maand verdient heeft, is er al behoorlijk werk verricht.

Toch is een webshop een perfecte mogelijkheid om te gaan ondernemen. Het heeft veel voordelen waarvan het werken vanuit huis een hele belangrijke is. Daarnaast is het absoluut rendabel als je de 1225 uur die je voor je bedrijf moet werken om als ondernemer te worden aangemerkt in deze webshop investeert. Wel blijkt uit onderzoek dat de concurrentie groot gaat worden op de online retailers markt. Sommige onderzoekers voorspellen een verzevenvoudiging in de komende 15 jaar.

Gemiddeld  inkomen webshop

De meerderheid van de online ondernemers geeft aan niet genoeg te verdienen met de webshop om rond te kunnen komen. Meestal zijn dat de ondernemers die een webshop runnen naast de vaste baan. Ondernemers die, zoals al genoemd, full time met de webshop in de weer zijn verdien juist weer bovenmodaal. Een overzichtje:

  • Webshop naast fulltime baan = 66% maakt winst.
  • Webshop parttime = 62% maakt winst.
  • Webshop fulltime = 85% maakt winst. Ongeveer 25% van de fulltimers heeft meer dan € 100.000 omzet p/j.

Conclusie: Een gemiddelde omzet met een webshop ligt rond de € 10.000 per jaar.
Succesvol zijn in online ondernemen is net als succesvol zijn in een reguliere baan of in sport of hobby. Heb je kennis, doorzettingsvermogen en kun je focussen? Dan kom je een heel eind en is er een zeker een grote boterham te verdienen.

 

 

 

Tagged with:
 

Comments are closed.