Brexit, kans of bedreiging

Goedemiddag,

Hier weer even een korte update over kansen in webwinkel land. Onlangs heeft u in het nieuws kunnen vernemen dat het verenigd koninkrijk heeft gekozen voor een Brexit,

In eerste instantie was de reactie in het Verenigd koninkrijk positief, de autoverkopen gingen omhoog wat meestal als een positief signaal voor de economie wordt beschouwd. Echter nu het nieuws wat meer bezonken is, wordt de teneur wat negatiever, en de laatste tijd is het Engelse pond in een neerwaartse spiraal geraakt.

Nu denkt u misschien, leuk om dit te weten, maar wat betekent Brexit nu voor mij?

Eigenlijk is dit heel simpel, vanaf het hoogtepunt van GBP 1.42 eind December 2015 staat het pond nu zo’n 28% lager op 1.12
Dit betekent dat als u een gedeelte van uw web inkopen in het VK doet, dat u nu tot zo’n 28% goedkoper uit bent als een klein jaar geleden (e.e.a. uiteraard afhankelijk van het type product).

Hoewel Theresa May onlangs heeft aangekondigd dat een Brexit plaats zal vinden in  het voorjaar van 2017, is er vanwege een rechtszaak hierover allerminst zekerheid of dit ook echt plaats zal vinden. Vooralsnog is het door deze onzekerheid niet waarschijnlijk dat het engelse pond in korte tijd weer opnieuw zal aantrekken.

Om voor u de mogelijkheid te geven hierop in te spelen, heeft Webwinkel-te-koop.nl een goede sourcing site gevonden waar u meer dan 100,000 engelse leveranciers op kunt zoeken, te weten:

http://www.esources.co.uk/ap/1060933

Happy sourcing!

Vriendelijke groet,

Webwinkel-te-koop