Opensource Software

Als je snel aan de slag wilt en je wilt niet teveel geld betalen dan is open source software de goedkoopste oplossing.
Open source software is gratis te downloaden. In de meeste gevallen volstaat de ‘gratis’ versie voor het opzetten van een e-commerce webshop.

Hieronder even de belangrijkste e-commerce platforms op een rij:

– Magento.

Met Magento heb je ongekend veel mogelijkheden voor het bouwen van een webshop. De grote community, eenvoudige installatie zorgen ervoor dat Magento  een van de populairste e-commerce platforms is.
Als je zeer uitgebreide mogelijkheden zoekt, met voor bijna elk  e-commerce probleem een oplossing dan zoek je waarschijnlijk naar een oplossing à la Magento. Ga er hier wel vanuit dat Magento, vanwege zijn uitgebreidheid, wat langer kan duren voor je geheel het onder de knie hebt.

-Wordpress plus Woocommerce:

Wellicht niet de meest voor de hand liggende zou je je zeggen, maar niets is minder waar. De meeste bedrijven maken bij hun website al gebruik van WordPress. Bij het activeren van een ecommerce sire, is het bij WordPress mogelijk de plugin Woocommerce toe te voegen. Deze plugin zorgt ervoor dat de normale website in 1 keer omgetoverd kan worden tot een e-commerce webshop. Reken hierbij het gemak van installatie van WordPress, de grote community en de ontelbare plugins die je kunt activeren, en je begrijpt, er is veel mogelijk met WordPress plus een E-commerce plugin toevoeging.

Opencart: Opencart bestaat nog niet zo lang maar wordt wel steeds populairder. Opencart is de wat eenvoudigere versie van Magento. Je kunt er nog steeds veel mee, maar is toch wat minder uitgebreid.

Verder heb je nog veel meer open source E-commerce software zoals: Prestashop, osCommerce, Virtuemart+Joomla, Zencart en Oxid eShop.
Kijk hier ook even naar de mogelijkheden, voordat je een gefundeerde keuze maakt over opensource software.

Webshop software op huurbasis

Mocht je nu zeggen, ik heb geen tijd om bovenstaande allemaal uit te zoeken, en tevens geen tijd voor het (technisch) onderhoud aan de site, denk dan ook eens aan een webshop op huurbasis.

Hiervan zijn veel aanbieders als Shoptrader, Lightspeed en MijnWebwinkel.

Seoshop.nl is een van de betere aanbieders van webshop software. Het mooie van SEOshop is dat je binnen 30 minuten online kunt zijn met je nieuwe webshop. De webshops van Lightspeed zijn gebouwd op het genereren van veel traffic (bezoek) door middel van perfecte zoekmachine-optimalisatie mogelijkheden  en marketingmogelijkheden die zijn geïntegreerd in de webshop. Het is niet de goedkoopste aanbieder, maar springt er dan ook met kop en schouders bovenuit.

Welke webshop software u ook kiest. Zorg ervoor dat u goed uit de voeten kunt en de mogelijkheden voldoende zijn om lange tijd mee vooruit te kunnen. Er is niets minder dan een goedlopende webshop boordevol producten te moeten omzetten naar een nieuw systeem.

 

 

Comments are closed.